groene BSO
de wereld ontdekken
Rugzak

Met de Groene BSO trekken we er regelmatig op uit. Heerlijk spelen en ontdekkingstochten maken in de (stads)natuur. Je komt dan met allerlei dingen in aanraking. Het is dan verstandig om een goed gevulde rugzak bij je te dragen; een rugzak die tegen een stootje en een regenbui kan. Naast kleding (zie Kleding) kunnen in de rugzak de volgende zaken mee:

Persoonsgegevens

Jonge mensen hebben nog geen paspoort of identiteitsbewijs nodig. Toch is het handig  om een papiertje (geplastificeerd) mee te nemen met daarop je naam, adres en de telefoonnummers van je ouders.

Hulpmiddelen

Natuurlijk is het gemakkelijk als de begeleidster aan alles denkt. Maar wat als je spoorzoekertje wilt doen of iets wilt opschrijven? Een kompas, potlood en papier zijn in elk geval handig om mee te nemen. Niet meenemen: mes of gameboy.

Eten

Van buiten zijn krijg je honger. Dus zorg voor voldoende boterhammen. Wat drinken betreft kun je in de zomer natuurlijk beter voor een frisse drank zorgen en in de winter juist iets warms in je thermoskan meenemen. Voor tussendoor graag iets hartigs en wat fruit.
peuterspeelzaal dagopvang spelenderwijs nieuws groen wonderboom