groene BSO
de wereld ontdekken
De natuur beleven

De Groene BSO is helemaal puur. Met de natuur als onuitputtelijke inspiratiebron, staat bij ons alles in het teken van groen beleven en doen. Een stoere BSO, die aangepast aan de leeftijd van de kinderen, zoveel mogelijk naar buiten gaat om de natuur van dichtbij mee te maken. Spelen met zand en modder, struinen door bos en veld, dieren vertroetelen, groente telen. Tijd voor een frisse neus.

Ontdekken

De Groene BSO is een ontdekkingstocht met avontuur. Kinderen willen bewegen, zeker na uren op school zitten. Groene BSO Wonderboom is een actieve BSO, die met de nodige rustpunten, kinderen uitdaagt om de wonderen van de natuur te ervaren.

Veelzijdig

Dat kan met het maken van soep of pannenkoeken, met het verzorgen van je eigen stukje moestuin of het vlechten van wilgentenen. Maar ook spelen met de waterbaan of eieren rapen bij de biologische kippenboer. Of dierensporen zoeken in het bos en daarna slingeren aan een touw dat we aan een boomtak hebben vastgemaakt. Zo veelzijdig als de natuur zelf.

Verbinden met de wereld

Voor verwondering zijn geen woorden nodig, maar direct ervaren. Voor verbinding met de wereld om je heen, heel dichtbij, hoef je alleen maar je zintuigen open te zetten: ruiken, proeven, horen, zien en vastpakken. Wat telt is de ervaring.

Ontwikkelen

De Groene BSO is volop in ontwikkeling. Stapje voor stapje realiseren wij een uitgebreid plan, dat van onze speelplaats een groene oase zal maken. Een keur aan speelse activiteiten laat de kinderen de wereld beleven.

• De natuur ontdekken en beleven
• Zoveel mogelijk naar buiten
• Frisse neus
• In beweging
Een tapijt van intens gele paardenbloemen in de wei
Hier en daar al een enkele pluizenbol
Wie blaast?
peuterspeelzaal dagopvang spelenderwijs nieuws groen wonderboom