dagopvang
rust, aandacht en vertrouwen
Veilig en zeker voelen

Voor een evenwichtige ontwikkeling van uw kindje, zijn geborgenheid en omhulling eerste vereisten. Pas als uw kindje zich veilig en zeker voelt, kan het de wereld gaan verkennen en zichzelf leren kennen. De ouders hebben daarin vanzelfsprekend de belangrijkste rol. De kinderopvang neemt daarnaast een eigen plaats in, en ook wij willen uw kind dezelfde basisbehoeften bieden. Een goede samenwerking met de ouders is daarin van belang. Zo kunnen we samen zorgen dat de overgang tussen thuis en dagopvang zo natuurlijk en rustig mogelijk verloopt.

Informatie uitwisselen

Het uitwisselen van informatie tussen ouders en opvang speelt hierin vanzelfsprekend een belangrijke rol. Dagelijks doen we dat door kort informatie uit te wisselen wanneer u uw kind komt brengen. Aanvullende gegevens kunt u in het persoonlijke schriftje van uw kind schrijven. Die informatie lezen wij zo snel mogelijk na aankomst van het kind. De leidsters schrijven kort bijzonderheden van de dag in het schrift, zodat u na afloop van de opvang een beeld heeft van wat de dag uw kindje gebracht heeft.

Schriftje

Het schriftje is een belangrijke bron voor ouders en opvang, omdat hierin ook terug te lezen is hoe een periode verlopen is. De meeste zaken rond uw kindje zullen op deze wijze uitgewisseld kunnen worden. Mocht u behoefte hebben om langer bij uw kind of de opvang stil te staan, dan is een persoonlijk gesprek altijd mogelijk. We hebben dan de rust en de ruimte, die tijdens het brengen en ophalen meer beperkt is.
peuterspeelzaal dagopvang spelenderwijs nieuws groen wonderboom