dagopvang
rust, aandacht en vertrouwen
Kinderopvangtoeslag overheid

Om kinderopvang voor iedereen toegankelijk te maken, geeft de overheid de mogelijkheid om een deel van de kosten terug te ontvangen door middel van een maandelijkse toelage. De administratieve behandeling is bij de Belastingdienst neergelegd. De hoogte van de maandelijkse toelage is afhankelijk van je inkomen.

De Kinderopvangtoeslag kun je hier aanvragen.

Na het invullen van het formulier ontvang je van de Belastingdienst een brief met de titel ‘Voorlopige toeslag’.

Voorlopig wil hier zeggen dat de hoogte van het bedrag dat je maandelijks ontvangt in een bepaald jaar, uiteindelijk afhankelijk is van het daadwerkelijk ontvangen inkomen. Achteraf (dus na het betreffende kalenderjaar) wordt dit door de Belastingdienst vastgesteld.

Het kan dus zijn dat je teveel ontvangen geld moet terugbetalen of te weinig ontvangen geld alsnog op je rekening krijgt.

LRK-nummers

Bij het invullen van het formulier voor het aanvragen van de Kinderopvangtoeslag moet je een LRK-nummer van Vrije Kinderopvang Wonderboom invullen.

De Wonderboom heeft 4 verschillende LRK-nummers. Het juiste LRK-nummer vind je op deze pagina.


Kinderopvangbijdrage gemeente

Ouders die niet in aanmerking komen voor de Kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning. Deze regeling heet Kinderopvangbijdrage en is met name bedoeld voor ouders met een bijstandsuitkering.

Zie voor meer informatie de site van de gemeente Eindhoven
peuterspeelzaal dagopvang spelenderwijs nieuws groen wonderboom