donderdag 21 september 2017
Ouderavond peuterklassen
 lees verder
donderdag 26 oktober 2017
Ouderavond baby- en dreumesgroep
 lees verder
donderdag 16 november 2017
Ouderavond Groene BSO
 lees verder
 
Onze tarieven in 2018

De tarieven voor onze opvang in 2018 zijn bekend. Je vindt ze op de nieuwspagina en onder 'Financieel/Tarieven' op de website.

 lees verder
Vacature manager Wonderboom

Met het vertrek van Gabriëlle van Deursen ontstond de vacature van manager. Belangstellenden kunnen tot en met vrijdag 10 november reageren.


 lees verder
Speelinloop zonder drempel

Vanaf 1 februari 2017 kun je iedere woensdagochtend met je baby of peuter komen spelen bij de Wonderboom. Ervaar het Wonderboomgevoel al vanaf 8.45 uur.

 lees verder
Nout trekt de natuur in

Nout is de drijvende kracht achter de Groene BSO van de Wonderboom. Vanaf het begin in 2010 neemt hij de kinderen iedere donderdagmiddag mee naar buiten, om ze te laten ervaren. Klimmen, struinen, zwemmen, genieten. Maar wat beweegt Nout zelf?

 lees verder
Modderen bij de Wonderboom

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli is het Modderweek bij Vrije Kinderopvang Wonderboom. Voor de peuters. 

Bij de Groene BSO gaan we al eerder met klei, zand en water aan de slag: op donderdag 16 juni hebben we van 9.30 tot 17.30 uur de tijd om flink aan te modderen.

 lees verder
Kom naar de Open dag 2016

Op zondag 13 maart 2016 houden Vrije Kinderopvang Wonderboom en de kleutergroepen van Vrije Basisschool de Regenboog weer hun jaarlijkse open dag. Dit jaar ben je welkom op 2 locaties: aan het Mimosaplein en de Begoniastraat. Komt dat zien.

 lees verder
Op bezoek bij BSO Peronniek

We zochten een leuke zomeractiviteit voor onze BSO. Een keer bij BSO Peronniek van Vrije School Brabant in Woensel op bezoek gaan, was dat geen goed idee? Goed idee.

 lees verder
Zomer BSO naar Home

Op bezoek in de prehistorie en de middeleeuwen: het kan bij Home. Gewoon op dezelfde dag. En zo een beetje bij ons om de hoek. De jonkvrouwen en ridders van de Groene BSO trokken er weer op uit.

 lees verder
Zonnige modderdag 2015 bij de Wonderboom

Onbekommerd met modder spelen; de meeste kinderen doen niets liever. De Internationale Modderdag 2015 was op ons natuurveldje in Gijzenrooi een groot succes. En het weer werkte ook zo lekker mee. Een middag aanmodderen bij de Wonderboom.

 lees verder
Speel je vrij met modder

Maandag 29 juni 2015 hebben we iets speciaals bij de Groene BSO: modderdag. Kinderen én ouders zijn van harte uitgenodigd zich vies te komen maken. Grijp die kans.

 lees verder
Groene BSO viert studiedag

Na een hele dag in de buitenlucht heb je gewoon honger. De porties friet gingen er bij onze kinderen dan ook in als ... ja, friet dus. Zo is de studiedag van de een, een heerlijke BSO-dag voor de ander.

 lees verder
Nieuwbouwfeest peuters

Eerst een prachtig tafelspel door de juffies Nathalie en Eefje. Een ongelofelijk verhaal over een dikke pannenkoek die op avontuur gaat. Een spannend avontuur voor onze kleine feestneuzen, met na afloop echte dikke pannenkoeken.

 lees verder
Emmi Pikler: veilig voelen

Bij Vrije Kinderopvang Wonderboom werken we vanuit de antroposofie én vanuit de pedagogie van Emmi Pikler. In een aantal korte teksten verduidelijken wij hier wat dit in de praktijk betekent voor de omgang met uw kind bij de Wonderboom.

 lees verder
Verhuizen

Op vrijdag 6 februari was het dan zover: verhuizen naar onze nieuwe lokalen. Een hele klus. 
 lees verder
Sint Maarten bij de peuters

Met de peuters vieren we Sint Maarten door het delen van licht en soep. Een feest van aandacht en warmte.

 lees verder
Zoekplaatje

'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet'. Of zie jij het wel? Hint: een rode emmer, bruine blaadjes, en 'iets' met een schutkleur. De oplossing vind je hier.

 lees verder
Kalfjes melk geven

Dit is ook Groene BSO: kalfjes melk geven. We hielpen een middag op de zorgboerderij van de Genneper Hoeve. 

 lees verder
Eerste Hop Marjanneke

Op 4 april 2014 was onze eerste Hop Marjanneke; op een ongedwongen wijze wennen aan de peuterklas. Juffie Ines en de kinderen tastten de mogelijkheden af. Een terugblik door de juf.

 lees verder
De oudercommissie geeft advies

Ook Vrije Kinderopvang Wonderboom heeft natuurlijk een oudercommissie; een klankbord van en door ouders van onze kinderopvang voor het management. Gebruik deze commissie voor al uw op- en aanmerkingen over de opvang die verder gaan dan het strikt persoonlijke. Of stap zelf in deze commissie.

 lees verder
Verslag themadag hechting

Op 6 februari nam onze medewerkster Rachne van Gerwen deel aan een themadag over hechting van het kleine kind. Rachne geeft een samenvatting van de dag en haar deelname aan 2 workshops.

 lees verder
Vogeldag bij Groene BSO

In de carnavalsvakantie hadden we op donderdag 11 februari 2016 een speciale dag voor de kinderen over vogels. Hoofdgast was een echte roofvogel. Spannend.

 lees verder
Zomer BSO naar blotevoetenpad

Gras dat kietelt aan je voetzolen, modder die aan je voeten lijkt te trekken, stenen die behoorlijk warm kunnen worden: er valt heel wat te beleven op een blotevoetenpad. En dat deden wij dan ook.

 lees verder
Moddermaskers en klimcertificaat

Ons natuurveldje in Gijzenrooi is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dat bleek maar weer met de moddermaskers die op 4 juni zijn gemaakt. Creatief met klei.

 lees verder
Opening nieuwbouw: feest peuters

Op donderdag 28 mei 2015 wordt de nieuw- en verbouw van spilcentrum Mimosa (school + kinderopvang) officieel geopend. Reden genoeg voor een feest op 28 en 29 mei. Ook bij de peuters.

 lees verder
Samen een boom planten

In de laatste week van november hebben we een boom geplant op het schoolplein. En hier zie je hoe veel handen (ook kleine) het werk licht maken.

 lees verder
Bewezen vaardigheden beloond

Opnieuw hebben twee Groene BSO-ers een certificaat verdiend. Ditmaal voor boomklimmen en het gebruik van een zakmes. 

 lees verder
Vrienden natuurveldje opnieuw aan de slag

Zaterdag 11 oktober hebben de vrienden en vriendinnen van het natuurveldje in Gijzenrooij verder gewerkt aan het onderhoud. En er zijn bijenkasten geplaatst.


 lees verder
Dagje Ardennen met de Groene BSO

In de vakantie heb je nog eens tijd om de grenzen te verleggen. Of in ieder geval over te gaan. Een dagje naar de Ardennen met de Groene BSO.

 lees verder
Geslaagde themadag BSO-Avontuur

De themadag in de meivakantie was weer een groot succes met een hele dag bosavonturen. Beleef het mee.

 lees verder
Bosche Bollen, Bosche Broek

Een dagje Groene BSO kan er ook zo uitzien: op pad in en om Den Bosch. Drie kinderen maakten het mee.

 lees verder
BSO-Avontuur in de meivakantie

Donderdag 8 mei is het meivakantie: tijd voor avontuur. Onze Groene BSO trekt het bos in op zoek naar vertier en plezier. Wie doet er mee?

 lees verder
Dat mag in de krant
 
Nu de lente al vroeg met volle kracht aan de slag gaat, is het extra aantrekkelijk om weer naar buiten te gaan. Het Eindhovens Dagblad ging op ontdekkingstocht en vond de Wonderboom.

 lees verder
VVE bij de Wonderboom

Vrije Kinderopvang Wonderboom werkt op haar eigen wijze aan de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Het initiatief van de rijksoverheid sluit bij ons aan bij de vrijeschool pedagogiek. Taal leren met de Wortelkindertjes.

 lees verder

disclaimer | © 2017 Kinderopvang Wonderboom
Een coproductie van Mesman Teksten, Metastudio Visuele Communicatie en Jixaw websolutions
peuterspeelzaal dagopvang spelenderwijs nieuws groen wonderboom